Een interactieve economische crisis

Zowel de Financial Times als het NRC hebben een interactieve kaart die de economische crisis in Europa in beeld brengt ontwikkeld. Beide gebruiken ze voor de data een verschillende bron waardoor cijfers niet gelijk zijn.

ft_europeaneconomicforecast.jpg

De FT heeft een duidelijk them met een 'economic forecast'. Ze gebruiken de beeldtaal die hoort bij weerkaarten. De gebruikte datasets zijn tijd en bruto nationaal inkomen (een veelgebruikte maat voor de omvang van een economie).
Doordat de iconen net iets anders betekenen dan waar ze oorspronkelijk voor bedoeld zijn is het lastig interpreteren wat nu precies bedoeld wordt met de iconen. De legenda is een onmisbaar element. Een overzicht over lange periode is niet op te roepen.

nrc_economischecrisisEU.jpg

Het NRC biedt beduidend meer gegevens aan. Heeft naast een datakaart ook diagrammen om ontwikkelingen zichtbaar te maken. Het is niet direct duidelijk welke onderdelen klikbaar zijn. Doordat ze werken met verschillende basis vormen kunnen we hier wel verschillende jaren vergelijken.
Toch is het jammer dat er, naast de datakaart, niet gekozen is voor een tijdreeks die staatsschuld, economische groei, werkloosheid en begrotingstekort in één keer zichtbaar had gemaakt. Die had een beter overzicht van de economische ontwikkelingen in de Europese Unie kunnen geven dan nu het geval is.

Leave a comment


Tik te tekens in die u ziet in de afbeelding hierboven.

Archief

Over dit artikel

Deze pagina bevat een enkel bericht geschreven door ns gepubliseerd op February 16, 2009 11:34 AM.

[link] User Experience Deliverables was het vorige bericht op deze blog.

[event] Cut & Paste digital design tournament is het volgende bericht op deze blog.

Lees recente content in de linker kolom of blader door het archief om alle content te vinden.

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Amsterdam, statistisch bekeken. Make your own badge here.
Creative Commons License
This weblog is licensed under a Creative Commons License.
Powered by Movable Type 4.21-en