[link] Documentaire data

IDFADOCLAB.jpg

Van 20 tot en met 30 november is er weer het International Documentary Film Festival Amsterdam. Dit jaar richt ze zich met het nieuwe programmaonderdeel Doclab op de relatie tussen nieuwe media en documentaire. Het hoofdthema is datavisualisatie. Zelf zeggen ze hierover:

De hoeveelheid beschikbare data is gigantisch en het wordt steeds makkelijker en verleidelijker om er daar iets te doen. Dit zien we vooral terug in de opkomst van het fenomeen 'datavisualisatie' onder wetenschappers, webdesigners, mediakunstenaars en, in toenemende mate, documentairemakers (denk bijvoorbeeld aan het succes van Al Gore's als 'powerpoint-documentaire' omschreven An Inconvenient Truth).

Binnen Doclab onderzoekt IDFA hoe datavisualisaties de meest absurde, ontluisterende, triviale en onverwachte aspecten van de werkelijkheid in kaart brengen. Het programma, dat bestaat uit films, websites en interactieve projecten, toont een selectie van de meest tot de verbeelding sprekende datavisualisaties van de afgelopen jaren en onderzoekt hoe deze zich verhouden tot hedendaagse documentaire cinema en crossmedia.

[Website] Idfa Doclab 2008 [Datavisualization & Documentary]. Het interactieve programma is ook gratis te bekijken op een groot scherm in de Cineac, tegenover Tuschinski.

Leave a comment


Tik te tekens in die u ziet in de afbeelding hierboven.

Archief

Over dit artikel

Deze pagina bevat een enkel bericht geschreven door ns gepubliseerd op November 24, 2008 9:23 AM.

[link] Ensuring the Future of Food was het vorige bericht op deze blog.

[link] Shift Happens 2.0 is het volgende bericht op deze blog.

Lees recente content in de linker kolom of blader door het archief om alle content te vinden.

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Amsterdam, statistisch bekeken. Make your own badge here.
Creative Commons License
This weblog is licensed under a Creative Commons License.
Powered by Movable Type 4.21-en